Forside Kultur Børn fra Holstebro planter de første af 250.000 træer i Coops folkeskov

Børn fra Holstebro planter de første af 250.000 træer i Coops folkeskov

(Arkivfoto )

Tirsdag og onsdag den 11. og 12. maj begynder Coop at plante 250.000 træer i den første af en række folkeskove, koncernen har planlagt over hele Danmark.

Onsdag den 12. maj fra kl. 9 – 11 vil eleverne fra to lokale 5. klasser plante nogle af de første frugttræer og bærbuske. I løbet af de to dage vil ca. 150 børn fra 3.-8. klasser komme og deltage.

Arealet ved Idomlund er på 113 hektarer (svarende til 226 fodboldbaner). Coop har købt det i samarbejde med Hedeselskabet, som kommer til at stå for beplantningen, der altså begynder i næste uge.

Over de næste 10 år er målet at plante 1000 hektarer skov. Formålet med Coop Folkeskove er at skabe ny natur, der kan bidrage til øget biodiversitet, beskytte drikkevandet, skabe rekreative fællesarealer og forbedre klimaet.

Finansieringen sker blandt andet gennem salg af skovbeviser på coopfolkeskove.dk, donation af tomme flasker i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli´Brugsen eller ved valg af Coop Folkeskove som fordel i Prime i Coop app’en.

Hedeselskabet står for introduktion og undervisning til Coop Folkeskove, når børnene ankommer. Undervisningen besvarer spørgsmål som: Hvorfor planter vi skov hvad godt gør det for klima, miljø, naturen og mennesker.

Efter endt undervisning (ca. ½ time) vil skovfoged Henning Bilberg, hjælpe børnene med at plante, skriver Coop i en pressemeddelse.

Tidligere artikelPensionDanmark og Odense Maritime Technology skal udvikle grønne færger til Danmark
Næste artikelEfter vildt væksteventyr: Spirii vil være ledende på lademarkedet i hele Europa