Forside 112 Syd- og Sønderjyllands Politi sætter ind over for streetrace

Syd- og Sønderjyllands Politi sætter ind over for streetrace

(Arkivfoto)

I lighed med tidligere weekender vil politiet den kommende tid sætte målrettet ind over for kap- og væddeløbskørsel med meget høje hastigheder.

Syd- og Sønderjyllands Politi gennemførte i sidste uge en målrettet indsats mod streetrace i politikredsen.

Færdselspolitiet var således til stede onsdag aften i Padborg og i Haderslev og gennemførte blandt andet kontrol af i alt 60 køretøjer.

Aftenens indsats førte til i alt 13 sigtelser:
– En betinget frakendelse af førerretten (for høj hastighed på motorvej)
– En sag om spirituskørsel
– Seks sager om fejl og mangler på køretøjer
– Fire indkaldelser til syn
– En øvrig færdselssag

– Vi vil ikke tolerere, at trafikanter skaber farlige situationer på vejene. Det skal være trygt at færdes i trafikken. Vi kommer til at fortsætte vores målrettede færdselsindsatser, når vi får anmeldelser om optræk til streetrace. Og vi vil være meget konsekvente, hvis vi oplever lovovertrædelser, 
pointerer leder af Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling, vicepolitiinspektør Knud Reinholdt, i en pressemeddelse.

Han fremhæver i denne sammenhæng, at politiet ikke vil tøve med at tage en ny bestemmelse i færdselsloven i brug, der betyder, at politiet kan beslaglægge biler og motorcykler, der har været brugt i forbindelse med vanvidskørsel.

Vicepolitiinspektøren opfordrer desuden borgerne til at kontakte politiet på telefon 1-1-4, når de ser optræk til streetrace.

Tidligere artikelDyrenes Beskyttelse: Dyrevelfærdsloven tilsidesættes i naturnationalparkerne
Næste artikelDanskerne har taget godt imod coronapasset